RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

У Польщі розгорівся гучний скандал через приниження заробітчан з України: подробиці

Ресторан в польському місті Гдиня потрапив в скандал через розміщене оголошення про пошук робочих, в якому заявлялося, що "українців і їм подібних" на роботу не беруть.

Про це повідомляє ТСН.

В оголошенні говорилося, що заклад шукає кухарів, але "zero Ukraińców czy innych podobnych" ("нуль українців або інших подібних"). Ситуацією зацікавився польський центр відстеження расистської та ксенофобської поведінки. Його представник Конрад Дульковский анонсував звернення в прокуратуру з приводу злочину - публічного розпалювання ненависті на національному грунті. Також рестораном може зацікавитися польська інспекція праці.

Представник власника ресторану адвокат Лукаш Ковальський оприлюднив заяву, з якої слідує, що скандальне оголошення є проявом необдуманого рішення тільки однієї людини і було розкритиковано справедливо.

"Ми переконані, що автор оголошення також оприлюднить відповідні вибачення", - заявив юрист і додав, що ситуація викликала хвилю ненависті, спрямованої проти співробітників і власників ресторану, включно з погрозами спалити заклад.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в інтернеті оприлюднили відео, на якому зафіксовано, як польський роботодавець б'є українських заробітчан .