RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Мовчав до останнього: соцмережі бурхливо обговорюють реакцію Зеленського на загрозу повернення Росії в G8

Президент України Володимир Зеленський явно запізнився з реакцією на чутки про повернення Росії у міжнародний формат наймогутніших країн світу та відновлення "Великої вісімки", яка перестала існувати після анексії Криму РФ.

Про це написав відомий блогер та волонтер Сергій Місюра на Facebook.

Він звернув увагу на реакцію країн-партнерів України, які в цілому позитивно віднеслися до ідеї відновлення "Великої вісімки".

"Пройшла доба. Доба мовчання Гаранта, який головним своїм обов'язком відповідає за зовнішню політику України. Заявили Франція і США, що хочуть бачити Росію в Великій Вісімці. У вівторок говорив Макрон, з Путіним, про нас, про повернення нав самміт. Що там Презедент? Богдан може щось сказав?", - запитав волонтер.

Також актор і волонтер Мирослав Гай висловився щодо мовчання українського гаранта. За його словами, у Франції тиск суспільства та преси заставив президента Макрона звернути увагу на становище України, у той же час президент Зеленський відреагував вже після цього.

"Макрона у Франції рознесли ЗМІ та експерти за заяву про повернення РФ до G8 і він був змушений під тиском кардинально поміняти свою позицію. Зеленський мовчав до останнього, аж після Макрона був змушений хоч якось зреагувати", - зазначив Гай.

Користувачі мережі у коментарях під заявою гаранта висловили аналогічні думки.

Як повідомляв "Апостроф", вранці, 22 серпня, президент України Володимир Зеленський висловився про можливе повернення Росії до складу G8. Він заявив, що країна не повинна повертатися до "Великої вісімки" через те, що її поведінка щодо України не змінилась. 21 серпня у пресі з'явилися дані про те, що Франція та США можуть піти на поступки Росії та включити її у клуб наймогутніших країн знову.