RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Росія може передати Україні двох політв'язнів: прізвища та подробиці

Незаконно засуджених в Росії політв'язнів Євгенія Панова і Олексія Сізоновича можуть передати в Україну для подальшого відбування покарання.

Про це повідомляє видання "Громадське".

Міністерство юстиції України звернулося до відомства РФ з проханням повідомити про остаточне рішення російської сторони щодо передачі Сізоновича і Панова в Україну. Відповідь російської сторони станом на 27 серпня 2019 не надходила.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України та Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року засуджену особу можуть передати в державу його громадянства в разі, якщо держава винесення вироку (Російська Федерація) і держава виконання вироку (Україна) згодні на таку передачу.

Після отримання згоди російської сторони на передачу Сізоновича і Панова Міністерство юстиції України доручить компетентним українським органам узгодити з правоохоронними органами Росії місце, час і порядок передачі і прийняти зазначених осіб до установи системи виконання покарань в Україні.

Відзначають, що за цією ж схемою раніше Україні передали політв'язня Сергія Литвинова.

Як повідомляв "Апостроф", зміна запобіжного заходу для головного редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського викликала широкий резонанс в українському суспільстві.