RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мати загиблого бійця АТО в день народження сина народила дитину: мережу зворушили історія і фото

Користувачів інтернету зворушила історія матері українського героя, який загинув на Донбасі - вона народила дочку в день народження сина.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла журналістка Вікторія Сімкіна.

"Її звуть Тетяна. Тендітна, стильна, з погаслими очима зацькованого звірка. Багато хто вважає її міською божевільною... А вона - просто Мати, яка намагається зрозуміти, чи свого сина поховала в липні 14-го... У неї є підстави в цьому сумніватися. Денис став одним з перших загиблих в Олешках. Це сталося під Шахтарськом 18 липня. 21-го його вже поховали. У закритій труні. Вона погано пам'ятає цей день. Думки почали приходити пізніше, тоді і виникли сумніви", - розповіла вона.

За словами Сімкіної, бійцеві було тільки 19 років, його тіло додому привіз воєнком, який і сфотографував останки військового по фрагментах. Після того, як мати побачила ці фото, від ексгумації вона відмовилася.

"Їй так мало було потрібно. Підтримка. Вона не міська божевільна! Вона - Мати! І згадалася мені притча про господаря, який дуже любив свою собаку і, шкодуючи, відрубував йому хвіст по частинах... А у Тані п'ять років по частинах відмирало серце! Це пост не про Таню. І навіть не про Дениса. Це про нас, Люди... До речі, у Тані недавно народилася дочка. У день народження Дениса", - додала журналістка.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", в серпні 2019 року в зоні бойових дій на Донбасі загинули сім українських військових.