RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У мережі вказали на хитрий план пропагандиста Вишинського, що повернувся в Росію

Обмінений в Росію пропагандист видання "РІА Новости Україна" Кирило Вишинський зробив скандальну заяву на прес-конференції після прибуття в Москву, він заявив, що вважає окупований Крим російським нібито через "волевиявлення" місцевих жителів в 2014 році.

Брифінг пропагандиста транслювали російські телеканали.

"Крим і Новоросія освоювалися Росією. Крим входив до складу України де-юре трохи більше 60 років. Причому з них чисто до складу України, безпосередньо незалежною - тільки 23 роки. Поставте на ваги 200 і 23. Тоді питання, чому ці люди так вирішили , зробили такий вибір, він, напевно, в історичній перспективі відпаде сам по собі. ... Якщо ці люди так вирішили, то які я претензії до них можу пред'явити. Я свій внутрішній дискомфорт стиснув в кулак і все - це їх вибір ... все . Він російський", - заявив пропагандист.

У той же час український політолог Олексій Голобуцький зазначив, що таку заяву Вишинський міг зробити зі стратегічною метою - щоб його не пропустили в Україну прикордонники, коли він отримає виклик на чергове засідання суду у своїй справі.

"Тобто садили Вишинського не дарма. Тільки тепер нюанс: суд його випускав з умовою подальшої явки на засідання. Але після таких висловлювань як його повинні пускати прикордонники? Це буде крайньою неповагою України як держави до себе. Можна припустити, що Вишинський перестрахувався від повернення в суд?", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", ранішеКирило Вишинський заявляв, що має намір відмовитися від участі в обміні полоненими, оскільки має намір добиватися свого виправдання і звільнення в судах України. 8 вересня він прибув у Москву з іншими фігурантами обміну, в аеропорті його зустріли відомі пропагандисти Ольга Скабєєва і Володимир Соловйов.