RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Жеріть: в мережі скандал через нове рішення суду по "батькові ЛНР"

У середу, 18 вересня, Старобільський районний суд Луганської області скасував цілодобовий домашній арешт колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Про це повідомив адвокат Єфремова Олександр Мельников, передають "Українські новини".

Мельников зазначив, що 18 вересня суд розглянув питання продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або заміни його. За словами адвоката, захист вимагав взагалі скасувати запобіжний захід для підсудного.

"Суд вирішив скасувати домашній арешт і замінив його на особисте зобов'язання... Це найм'якіший запобіжний захід, м'якше не існує. Фактично, людина просто зобов'язується з'являтися до суду", - повідомив Мельников.

За його словами, з Єфремова знято зобов'язання носити електронний браслет стеження. У той же час, залишається зобов'язання здати закордонний паспорт.

Адвокат сказав, що процес проти екс-глави фракції ПР скоро перейде в стадію вивчення матеріалів захисту. Мельников впевнений, що його клієнт буде виправданий судом в зв'язку з відсутністю доказів провини.

Захист Єфремова займається залученням до кримінальної відповідальності осіб, причетних до кримінального переслідування екс-депутата Ради. Адвокат також допускає, що Єфремов подасть позов про відшкодування морального і матеріального збитку через утримання його під вартою понад 3 років.

У мережі критично сприйняли рішення суду за Єфремовим, який звинувачується в сепаратизмі, державній зраді, організації захоплення Луганської обласної державної адміністрації, пособництві захопленню управління Служби безпеки України і створенню самопроголошеної "Луганської народної республіки". Деякі навіть називали екс-регіонала "батьком ЛНР".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Олександр Єфремов дав перше інтерв'ю після виходу з СІЗО в Старобільську, в якому він перебував три роки.