RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

​Хто і як вбив співака Михайла Круга: в Росії зробили офіційну заяву

Російським правоохоронцям вдалося встановити в найдрібніших подробицях всю картину скоєного в Твері 17 років тому вбивства співака Михайла Воробйова, відомого як Михайло Круг.

Про це повідомляє ресурс sledcom.ru.

Поліцейські встановили, що 30 червня 2002 року в день святкування дня міста Твері ввечері в будинок Михайла, розташований в селищі Мамулін обласного центру, таємно проникли двоє чоловіків з метою пограбування, і один з них вчинив вбивство співака. По гарячих слідах у 2002 році розкрити цей злочин не вдалося у зв'язку з відсутністю безпосередніх свідків і недостатності отриманих доказів.

"При вивченні матеріалів кримінальної справи слідчими Слідчого комітету була проведена колосальна робота по відновленню найдрібніших подробиць злочину. Допитувані в ході слідства особи після тривалого часу вже не могли відтворити деталі того, що сталося в ніч на 1 липня 2002 року. Наслідком відпрацьовувалися різні версії, в тому числі про наявність у Круга особистих конфліктів, корисливий мотив скоєння злочину, а також скоєння злочину особами, раніше судимими та наркозалежними. Слідчими органами СК Росії був перевірений кожен знайомий співака, а також люди, пов'язані з організацією гастролей і концертів виконавця, а також всі мешканці селища, в якому сталася трагедія", - йдеться в повідомленні.

В поле зору правоохоронних органів потрапили члени банди "Тверські вовки", що діяла в той час на території міста Твері і області. На причетність до скоєння вбивства Михайла Круга перевірявся в тому числі член зазначеної банди Олександр Агєєв, який повністю заперечував свою провину. Будь-яких прямих доказів, що свідчать про вчинення даного злочину Агеєвим, на той момент не було отримано. Однак в 2019 році в рамках здійснення слідчими Слідчого комітету діяльності по розкриттю злочинів минулих років отримана додаткова інформація про обставини скоєння вбивства Михайла Круга, в зв'язку з чим попереднє слідство у справі відновлено.

Пізніше були встановлені особи, причетні до скоєння злочину. З метою перевірки отриманої оперативної інформації з виправних колоній, які перебувають в Ямало-Ненецькому автономному окрузі і Хабаровському краї, в Тверській слідчий ізолятор етаповані засуджені до довічного позбавлення волі за скоєння низки замовних вбивств члени банди "Тверські вовки" Олександр Агєєв і Олександр Осипов.

"З зазначеними особами слідчим вдалося встановити психологічний контакт, в результаті чого Олександр Агєєв дав свідчення про напад ним спільно з ще одним учасником банди Дмитром Веселовим на будинок Михайла Круга. В ході проведення слідчих дій Агєєв зазначив мотиви, за якими вони проникли до будинку потерпілого, пояснивши при цьому, що вбивство співака не планувалося. Агєєв повідомив, що за вказівкою кримінального авторитета міста Твері, відомого в певних колах як "Лом", який загинув у 2006 році, він спільно з Веселовим повинен був проникнути в житло Михайла Круга, якого, за інформацією, що була в розпорядженні учасників банди, спільно з сім'єю в зазначений вечір не повинно було бути вдома. Співучасники мали намір лише викрасти звідти антикваріат і цінності, після чого залишити місце скоєння крадіжки. За задумом замовника, Михайло Круг, виявивши факт розкрадання свого майна, звернеться до нього за допомогою, той "знайде" викрадене, після чого співак стане йому зобов'язаним і буде виплачувати частину гонорарів від концертної діяльності. Однак Михайло Круг з сім'єю несподівано повернулися і застали грабіжників зненацька. Виниклі перешкоди Веселов, не замислюючись, вирішив усунути, застосувавши до тещі Круга насильство. Коли на шляху зловмисника раптово виник Михайло Круг, Веселов вистрілив в нього 2 рази з наявного у нього пістолета "ТТ" калібру 7,62 мм, а потім застрелив собаку, яка охороняла хол першого поверху. Після цього Веселов і Агєєв з місця злочину зникли. Смерть співака наступила в лікарні міста Твері в результаті вогнепальних поранень грудей і живота", - йдеться в повідомленні.

Дмитро Веселов був убитий в березні 2003 року ще одним учасником банди "Тверські вовки" Олександром Осиповим (Осипов "молодший"), який також в даний час відбуває покарання у виді довічного позбавлення волі. Осипов докладно розповів слідчим мотиви вбивства Веселова, обумовлені помстою за вчинене останнім вбивство Михайла Круга. Він повідомив, що був знайомий зі співаком і був шанувальником його творчості і, дізнавшись, що в смерті Круга винен Дмитро Веселов, застрелив останнього в лісовому масиві на території Кимрського району Тверської області.

Правоохоронці перевірили надання Олександра Агєєва і знайшли своє об'єктивне підтвердження зібраними доказами у кримінальній справі, показаннями інших осіб, які логічні, послідовні, взаємопов'язані і відображають всю картину події, протоколами оглядів, інших слідчих дій, висновками судових експертиз та фахівців. З урахуванням смерті Дмитра Веселова, підозрюваного у вбивстві співака Михайла Круга, наслідком прийнято рішення про припинення кримінальної справи та кримінального переслідування.

Як повідомляв "Апостроф", колишній кілер банди "Тверські вовки" Олександр Агєєв, який, за неофіційними даними, зізнався в участі у вбивстві російського співака Михайла Круга, вбив двох співкамерників в колонії для довічно засуджених.