RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Назад до старих порядків: Супрун жорстко пройшлася по новому керівництву МОЗ

Екс-виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що нове керівництво відомства тисне на голів директоратів Міністерства, щоб вони звільнялися зі своїх посад.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Нове керівництво хоче “своїх” людей на посадах, якими можна керувати в ручному режимі. Але державні службовці працюють в інтересах громадян, а не міністрів чи депутатів. Вони не є “чиїмись”, не є “людьми Супрун”, і мають повне право озвучувати свою позицію, коли не погоджуються з чимось. Директорати Міністерства працюють не задля реалізації бажань конкретної людини чи політика. Вони складали присягу народу України та будуть працювати на користь українців за будь-яких обставин", - заявила Супрун.

За її словами, чиновники в міністерстві повинні бути незалежні від політичної кон'юнктури, а зміна керівництва МОЗ - не означає "ротацію для тих, хто роками заробляв на тендерах".

"Їх (керівників директоратів, - прим. Ред.) робота, політики, над формуванням яких вони працюють, базується на доказовій базі, а не на порадах чи поглядах самопроголошеної “еліти”. Тієї “еліти”, яка 27 років наживалася на медицині, на здоров’ї українців та набивала свої кишені і кишені фармацевтичної мафії грішми платників податків. Тієї еліти, яка вважає, що її самопроголошений статус робить її кращою за справжніх експертів та професіоналів. Тієї еліти, яка звикла скрізь мати зв’язки та “своїх” людей, у тому числі у державних інституціях", - підкреслила Супрун.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", колишня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про своє ставлення до нової влади в Україні.