RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

П'ять днів провів серед мертвих: з'явилася страшна розповідь бійця ЗСУ про бої в Іловайську

Український військовослужбовець - 42-річний Володимир Донос з Полтавської області - розповів, як вижив під час і після "Іловайського котла".

Його розповідь опублікувало видання "Енігма".

Захисник України розповів, що протягом п'яти днів йому довелося знаходитися без води, їжі та медичної допомоги серед тіл своїх однополчан.

В "Іловайський котел" 42-я бригада Володимира потрапила взагалі без аптечок, тому після того, як закінчився смертельний обстріл, він сам, відчуваючи сильний больовий шок, наклав собі джгут.

Протягом п'яти днів військовослужбовець жив у лісі, під час нападів жару він остуджував тіло, закопуючись в землю. Їсти йому доводилося комах.

"Знаю на смак, що жовті мурахи кисліші чорних, але після них не хочеться пити", - розповів Володимир.

Його знайшли місцеві жителі і відвезли в лікарню на окупованій території. Там українському військовому кілька разів відмовляли в допомозі, після чого ампутували ногу вище коліна. Потім його відправили в підвал і стали чекати обміну.

"Коли ворог приходить на твою землю - потрібно її захищати ... Хочу, щоб у мого сина був такий самий вчитель", - розповів він журналістам.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилася розповідь учасника військової операції на Донбасі влітку 2014 року, коли добровольчі батальйони відвойовували окуповані міста у російській армії і бойовиків.