RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Запоріжжі зловили "фінансиста" бойовиків ЛНР, через якого йшли величезні суми: фото

Контррозвідка Служби безпеки України заявила про затримання колишнього співробітника МВС України, який звинувачується в масштабних фінансових операціях для потреб бойовиків так званої ЛНР.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що громадянин України в 2015 році добровільно вступив в так звану 7 ОГМСБр 2 АК НС терористичної організації ЛНР, де займав посаду фінансиста її фінансово-економічної служби. Використовуючи ряд оформлених на ім'я платіжних карток банківських установ України, він проводив фінансові операції в інтересах бойовиків", - йдеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, "фінансист" забезпечував переведення в готівку і переказ коштів з тимчасово окупованої території Луганської області і назад, обмін валют, поповнення мобільних рахунків. Загальна сума угод становила понад 100 мільйонів гривень.

Вказується, що отримані гроші бойовики легалізували через багаторазові перекази між картковими рахунками фізичних осіб для переказу їх в готівку.

Значна частина доходів надходила до ватажків незаконого збройного формування і використовувалася для закупівлі паливно-мастильних матеріалів, оргтехніки, військового обладнання, ремонту бойової техніки.

Чоловіка затримали в Запорізькій області. У нього вилучили документацію та інші докази, "які підтверджують протиправну діяльність, зокрема платіжні картки та оргтехніку, а також посвідчення старшого лейтенанта "фінансово-економічної служби 7 ОГМСБр 2 АК НС ЛНР". Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Служба безпеки України затримала підприємця з Чернігова, який зберігав та продавав в мережі зброю .