RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії помер Марк Захаров: фото і деталі біографії відомого артиста

У суботу, 28 вересня, в Москві (Росія) помер художній керівник московського театру Ленком, народний артист СРСР Марк Захаров.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС, посилаючись на слова директора театру Ленком Марка Варшавера.

Захаров помер у віці 85 років. "Марк Анатолійович Захаров помер сьогодні після тривалої хвороби. Помер останній з могікан", - сказав Варшавер.

Про час похорону буде повідомлено додатково.

Марк Захаров багато років поєднував роботу в театрі з викладацькою діяльністю. Також він був і народним депутатом.

Він відомий багатьма ролями в театрі і знімався в кіно ( "Той самий Мюнхгаузен", "12 стільців" та інші). Захаров був сценаристом фільмів і вистав.

Захаров народився в Москві в 1933 році. Його батько під час революції навчався у Воронезькому кадетському корпусі, підтримав більшовиків, вступив до лав армії, і пройшов війну від Воронежа до Варшави. Після працював у військово-фізкультурній сфері. Мати Марка вчилася акторського ремесла.

У 1934 році батька заарештовували за звинуваченням у контрреволюційній діяльності і засудили до 3 років в'язниці і засланні. Мати поїхала за чоловіком. У 1943 році сім'я повернулася до Москви.

Після школи Захаров, не пройшовши в архітектурний інститут і військову академію, поступив у МХАТ. До іспитів його готувала мати. Після закінчення він починає працювати на сцені.

У 1973 році очолив московський театр "Ленком". У 1981 році "Ленком" постановкою "Юнона і Авось" на вірші Андрія Вознесенського "підірвав" театральну Москву.

Як повідомляв "Апостроф", на 81 році життя померла оперна співачка, народна артистка СРСР Ірина Богачова.