RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Назад в СРСР: активіст показав фото і відео зі скандальної академії НГУ в Харкові

Курсанти Харківської академії Національної гвардії України повідомляють про знущання, приниження і дідівщину у вищому військовому навчальному закладі.

Відповідні відео і фото опублікував блогер Сергій Стерненко, але згодом в Академії озвучили свою версію того, що трапилося.

За його словами, після гучного скандалу з піснею російського виконавця Олега Газманова, під яку на випускному вечорі танцювали курсанти академії, до блогера почали звертатися і з приводу інших порушень.

Зокрема, курсанти розповідають, що їх змушують замість навчання прибирати воду з плацу совками, носити мішки з піском, розгрібати нечистоти і виконувати іншу "чорну" роботу.

Однак з приводу цього керівництво академії, на думку Стерненка, може виправдатися. У той же час, з фотографіями, на яких курсантів-першокурсників змушують стояти з табуретками в руках і відтискатися в протигазах, буде складніше, оскільки ці дії кваліфікуються як катування, стверджує блогер.

Варто відзначити, що в Академії вже відреагували за заяву Стерненка. За словами її представників, інцидент з табуретками мав місце два роки тому, встановлено підрозділ і особовий склад, який фігурує на фото. За даним фактом вже розпочато службове розслідування.

Що стосується прибирання, в установі запевнили, що в Статуті внутрішньої служби ЗСУ зазначено, що саме військовослужбовці здійснюють прибирання території підрозділу та приведення її до належного стану, в тому числі під час несення служби в добових і денних нарядах.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Національній гвардії розповіли про протиправні вчинки начальника Північного Київського територіального управління НГУ Миколи Миколенка.