RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

З унікального військового підприємства в Харкові масово йдуть люди: ексклюзивний документ

З Харківського конструкторського бюро імені Морозова (ХКБМ) , яке входить до структури концерну "Укроборонпром", через невиплату зарплат масово звільняються провідні співробітники.

Про це йдеться в листі головного конструктора підприємства, Володимира Жадана, яке опинилося у розпорядженні "Апострофа".

У листі на ім'я директора ХКБМ, Олексія Бабича, повідомляється, що внаслідок затримки виплати зарплат і зміни графіка роботи в бік скорочення робочого тижня, підприємство вже покинули або планують покинути близько півсотні конструкторів, в основному провідних фахівців.

Харківське КБ імені Морозова - єдиного такого роду підприємство в Україні, яке займається розробкою військової техніки. Номенклатура розроблених ДП ХКБМ гусеничних машин включає основні бойові танки "Ятаган", "Оплот", Т-80УД, важку бойову машину піхоти БТМП-84 і броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-Оплот. Колісні машини, розроблені ДП ХКБМ - бронетранспортери БТР-3, БТР-4, Дозор-Б.

ДП ХКБМ також спеціалізується на розробці варіантів модернізації застарілих бойових танків, в тому числі Т-72, Т-64, Т-59, Т-55 і Т-54.

Крім того, ДП ХКБМ займається конструюванням і виготовленням інженерної техніки, а також високотехнологічних засобів навчання для бойових броньованих машин. Зокрема були розроблені і виготовлені динамічні тренажери танків Т-80УД, Т-72С (Б), Аль-Халід, Т-64Б, Т-55, а також тренажер БМП-2.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", проблеми з виплатою зарплат в Харківському конструкторському бюро імені Морозова почалися ще в січні 2019 року.