RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні повністю зникнуть російськомовні школи: назвали дату

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що з вересня 2020 року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання.

вересня 2023 року школи нацменшин, які відносяться до мов Євросоюзу теж перейдуть на українську мову навчання, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російськомовні школи ще є. Але з вересня 2020 року такі школи переходять на українську мову навчання. А школи з мовами нацменшин, які відносяться до мов Євросоюзу, - з вересня 2023 року. І тих, і тих ми повинні до цього переходу підготувати", - сказала Новосад.

Міністр зазначила, що в таких школах, які переважно будуть навчатися українською мовою, залишиться можливість вивчати рідну мову або літературу, власне, своєю мовою.

"Якщо ми говоримо про російський меншини, то це буде окремий предмет, плюс можна буде мати факультативи", - додала Новосад.

Як повідомляв "Апостроф", нового міністра освіти, Ганну Новосад, звинуватили в "безграмотності" через її пост в Facebook, в якому філолог і член партії "Свобода" Ірина Фаріон виявила багато помилок.