RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Зеленського оголосили про боротьбу за російськомовні уми: мережа в подиві

В Україні планують створити всесвітній російськомовний канал для посилення позицій держави в інформаційній боротьбі.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна"

За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися як за уми українців на окупованих територіях Донбасу і Криму, так і за уми росіян на території РФ.

"У нас розроблено варіант запуску українського російськомовного каналу, яким ми зможемо покривати російськомовне населення по всьому світу", - повідомив Кирило Тимошенко.

За його словами, в команді президента Володимира Зеленського хочуть, щоб це був державний канал. Однак в той же час з приватними каналами також ведуться переговори про передачу прав на використання "їх самого класного контенту".

У мережі до ідеї створення російськомовного каналу поставилися по різному. Деякі засуджують її і говорять, що такий канал буде суперечити недавно прийнятому закону про мову. Інші ж зазначають, що російськомовний український канал буде необхідний як жителям окупованих територій, так і іншим російськомовним громадянам України.

Нагадаємо, докладніше про інформаційну політику команди Зеленського читайте в матеріалі "Апострофа": Проти російської пропаганди ми будемо використовувати на Донбасі "потужну" зброю - кандидат від "Слуги народу".