RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бойовики ЛНР влаштували військовий "парад" в Луганську напередодні розведення сил: мережу розлютили фото

У неділю, 6 жовтня, в Луганську пройшов військовий парад бойовиків на честь п'ятиріччя так званої "народної міліції"

Про це розповів офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц на своїй сторінці в Facebook.

"При проведенні параду було задіяно 1018 чоловік особового складу, 68 одиниць бойової техніки, 63 одиниці спеціальної техніки", - повідомила прес-служба "міліції" бойовиків ЛНР.

На фото з параду помітно, що бойовики стріляли з зенітної установки великого калібру, використання якої заборонено відповідно до Мінських домовленостей. Також були продемонстровані зразки важкої російської техніки і навіть ракети середньої дальності.

фото

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц обурився нахабству бойовиків ЛНР, які в період початку дипломатичного врегулювання конфлікту так відверто "брязкають зброєю". На його думку, таким чином противник показав, що не має наміру виконувати досягнутих домовленостей.

"5 років окупаційної народної міліції. Мінські угоди? Відведення важкого озброєння? Вони про це і не чули. Ні, чули, але ніколи не виконували і не збираються", - зазначив офіцер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше контррозвідка СБУ заявила про затримання колишнього співробітника МВС, який звинувачується в масштабних фінансових операціях для потреб бойовиків так званої ЛНР.