RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

За схемою Порошенка: військовий експерт пояснив зрив розведення сил на Донбасі

Зрив розведення сил на Донбасі був закономірною реакцією української влади на протидію в суспільстві, яке виразилося в акції на Майдані, що відбулася в неділю, 6 жовтня.

Таку думку висловив "Апострофу" військовий оглядач Михайло Жирохов

За словами експерта, військове і політичне керівництво країни було збентежене проведеною акцією на Майдані, тому, скориставшись старою схемою Петра Порошенка, було зроблено заяву про те, що розведення неможливе, оскільки тривають обстріли.

"Такі "розведення" тривають з 2016 року, але вони не відбуваються, тому що немає паузи 7 днів - це одна з умов Мінських домовленостей. "Режим тиші" зберігався в Станиці Луганській, але там було ОБСЄ, яке підтвердило, що обстрілів не було протягом 7 днів. Але ні в Золоте, ні в Петровське ОБСЄ не заїжджає, оскільки вони вважають, що це дуже небезпечно. А тому, були обстріли чи ні - вирішують військові на місцях ", - зауважив Жирохов.

Військовий експерт також стверджує, що контролювати війська "на нулі" практично неможливо, оскільки за 5 років війни з'явилися "невраховані боєприпаси", крім того існує "третя сила" - люди, які не контролюються ні українською, ні окупаційною владою. Але навіть цей момент, на думку Жирохова, не завадив би розведенню військ, якби влада не побачила протидії в суспільстві.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Розведення військ на Донбасі: Україна влаштує тільки один варіант.