RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Погрожували бомбити Київ та Львів: мешканці передової розповіли про солдатів Путіна і "мирне" відведення військ

Жителі селища на лінії розведення сил на Донбасі бачили бойовиків і російських солдатів, які чекають відходу український військ.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на thebabel.net.

Журналісти видання побували в селищі Катеринівка, де проходить лінія поділу між територією, яку контролює Україна, і окупованою "ЛНР" територією. Населення цього селища - менш ніж 200 осіб.

Одна з мешканок селища, яка назвала себе Тетяною, повідомила, що на окупованій території вже чекають, коли українська армія залишить цей населений пункт.

"За городами бліндажі їхні стоять. Того року було два бліндажі, цієї весни вже п'ять. Спостерігають за нами в біноклі і теж готуються до розведення До нашого, не до свого. Підповзають", - поділилася вона своїми спостереженнями з журналістами.

Також Тетяна каже, що бачила російських солдатів, які ходили по домівках в селищі.

"Вони [російські солдати] сюди приходили, ми з ними спілкувалися. Говорили нам:" Дійдемо до Києва, дійдемо до Львова. Розбомбимо, знищимо ", - згадувала мешканка Катеринівка.

У селищі побоюються, що після відводу української армії тут знову буде "сіра зона", в якій їм доведеться жити, наражаючись на небезпеку з боку бойовиків. Про евакуацію місцевого населення ходять тільки чутки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Георгій Тука різко розкритикував домовленості по Донбасу.