RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Працюють по всій Європі: названі люди Кремля, що заважають розслідуванню катастрофи MH17

В Українську базу "Миротворець" внесено ряд іноземних громадян, які намагалися вплинути на розслідування справи про збитий Boeing рейсу MH-17 на Донбасі.

Про це повідомляє ресурс NewsParticipation.

Одна особистість зі списку - російська журналістка Державної телекомпанії Russia Today (RT) Яна Єрлашова. Вона працювала кореспондентом телеканалу RT, який звинувачують в ЄС і США в дезінформації і впливі на громадську думку під час зарубіжних виборчих кампаній.

У 2017 році RT був визнаний ЗМІ, таким, який використовує Кремль для своєї пропаганди, зокрема, сепаратизму в Каталонії (Барселона). Є також докази, що телеканал працював в інтересах російського розвідувального співтовариства.

Відомо, що журналістка Єрлашова протягом декількох останніх років працює у відділі документального кіновиробництва на RT. Там випускають документальні передачі, в яких висвітлюють думку Кремля про події в світі.

Друга людина зі списку "Миротворця" - голландський журналіст Макс ван дер Верфф, який присвятив багато часу просуванню версії, що Росія не причетна до катастрофи Boeing.

Макс став партнером Єрлашової в зйомках документального фільму "MH-17. Заклик до правосуддя". Це пропагандистський матеріал в стилі радянської захисту у справі про збитий в 1983 році Boeing 747 "Корейських авіаліній".

Бойовики так званої ДНР теж допомагають РФ і підтримують їх сторону. Вони дали повний доступ до місця аварії малазійського літака на Донбасі. Зазначимо, що такий спецдозвіл можна отримати далеко не всім іноземним ЗМІ. Його слід запитувати в так званому "Міністерстві державної безпеки ДНР".

Таким чином, надання повного доступу Верффу до місця аварії (хоча навіть у європейських слідчих були проблеми з цим) доводить, що його робота вкрай важлива для російської влади.

"Це припущення може бути підтверджено злитою в мережу перепискою колишнього Донецького інформаційного агентства (Доні), з якої випливає, що Макс пропонує свою допомогу, щоб підірвати результати офіційного розслідування по МН-17, і показує свою відданість Кремлю і його проекту на території України під назвою ДНР", - йдеться в ресурсі.

Яна Єрлашова виявилася відповідальною за підтасовування фактів по MH-17 з метою показати, що офіційне розслідування не було проведено належним чином.

Пропагандисти всіляко намагаються "донести свою правду" в світову спільноту. Тому влаштовують тематичні прес-конференції, щоб створити громадський резонанс і дезінформувати.

Крім того, Росія створює пропагандистські компанії, які складаються з пропагандистських осередків і вербувальників для кремлівських інформаційних операцій і пропаганди. Їх філії відкривають в Європі, де також працюють й іноземці, які підтримують "ідею" РФ. Там же займаються "розслідуванням" катастрофи літака на Донбасі, намагаючись збити з шляху міжнародне співтовариство і відгородити себе від причетності до краху.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію не влаштовує доповідь міжнародної слідчої групи про причетність росіян до краху Boeing 777 на Сході України в 2014 році.