RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Якщо бойовики не відведуть війська: генерал розповів, як потрібно діяти ЗСУ на Донбасі

Українська армія зможе повернутися на свої позиції, якщо розведення військ на Донбасі піде не за планом.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Юрій Думанський.

Він відповів на питання, чи буде можливість у українських бійців повернути старі позиції, якщо щось піде не так з бойовиками.

"Повною мірою. Там залишиться відповідна система спостереження, система розвідки, створюється система вогню, інженерні системи, які не дають можливості противнику просто так парадним кроком пройти. Плюс створюється відповідний резерв - група, яка по сигналу по відповідним маршрутах висунеться та забере оборонні позиції там, де це буде потрібно. Ніхто не зайде на наші позиції, тому що в такому випадку ворог буде під вогневим впливом. Все що говорять інше - міф, який поширюють некомпетентні люди", - заявив експерт.

Він зазначив, що бійці ЗСУ також опиняться під вогневим впливом, якщо буде прийнято рішення повертатися на старі позиції.

"Тоді нам потрібно не займати свої рубежі, а здійснювати наступальну операцію, розбити ворога і зайняти його позиції. Якщо ми виконаємо умови розведення, а вони ні, тоді які питання - отримуйте відповідь. Ми говоримо, що армію вже побудували, що вона у нас готова до активних дій", - підкреслив Думанський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Якщо бойовики не відведуть війська, нам потрібно наступати, розбити ворога і зайняти його позиції - генерал Думанський".