RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гра в карти з дияволом: в Україні вказали на реальний план Кремля на море

У Росії зробили абсурдну заяву про вигоди України, які будуть в разі, якщо уряд офіційно визнає анексуваний Крим російським.

Про них в інтерв'ю "РІА Новости" розповів заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко.

Так, за його словами, якщо Київ визнає Крим російським, це нібито може стати хорошою основою для переговорів по морському кордону між Росією і Україною.

В Україні жорстко засудили таку заяву російського дипломата. Зокрема, колишній постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін, впевнений, що "всякі морські переговори з РФ, що включають і рибні, є виключно грою в карти з дияволом".

"І справа не в тому, що територіально спору з РФ у нас де-юре немає (адже ми не визнаємо їх претензій на Крим, а РФ не хоче вести переговори з питань деокупації). В черговий раз повторюся - поки на море наша фактична межа буде тільки там, де знаходиться український військовий, і не будь-який, а той, який готовий стріляти в бік ворога, а не здавати йому катера в обмін на державні нагороди і нове житло", - зазначив він на своїй сторінці в Facebook.

Детальніше про державну політику щодо Криму і деокупацію півострова, читайте "Апострофа": Немає гарантій, що завтра Росія не запустить пару "Іскандерів" по Херсону або Миколаєву - Борис Бабін.