RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні готують "сюрприз" для майбутніх водіїв: що зміниться

Набула чинності постанова Кабінету міністрів України, якою внесено зміни в сфері підготовки водіїв транспортних засобів.

Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.

Відповідна постанова Кабміну вступила в силу в суботу, 19 жовтня. Перш за все зміни стосуються майбутніх водіїв і автошкіл.

Під час процедури підготовки водіїв будуть введені наступні нововведення:

допускається індивідуальний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв;

практичний іспит прийматимуть в територіальному центрі МВС, в якому успішно складений теоретичний іспит;

термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скорочений з 10 до 2 років;

можливість застосування фото- і відеофіксації під час здачі іспитів

свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв в паперовому вигляді випускникам автошкіл не видається, а в електронному вигляді вноситься закладом в Єдиний державний реєстр МВС.

Нормативними змінами також передбачено, що всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв в закладах професійно-технічної освіти, допускаються до здачі іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Також змінилася процедура акредитації автошкіл. Відбулася передача цієї функції від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС. Це дозволить скоротити час проходження цієї процедури, оскільки документи будуть розглядатися за місцем знаходження таких закладів.

Постановою також передбачено, що сертифікати про державну акредитацію, видані після 5 липня 2016 закладам, акредитованим Головним сервісним центром МВС, вважаються безстроковими.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Україні можуть змінити правила отримання водійських прав: у Верховній Раді з'явився революційний законопроект.