RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд прийняв рішення щодо екс-заступника міністра економіки, якого запідозрили в держзраді

Колишній заступник міністра економіки Юрій Бровченко, якого затримали за підозрою в державній зраді під час підписання оборонного контракту, може вийти з-під варти під заставу в розмірі 3,4 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва, повідомляється на сторінці "Ґрати" в соцмережі Facebook.

За рішенням суду, під час слідства у справі ексзаступник міністра економіки в уряді Володимира Гройсмана Юрій Бровченко буде перебувати під арештом з можливістю виходу під заставу в розмірі 3,4 мільйона гривень. Адвокат підозрюваного Сергій Стретович повідомив, що оскаржуватиме запобіжний захід у апеляції.

Прокуратура і СБУ підозрюють Бровченко в державній зраді через підписання свідомо збиткового контракту з іноземною компанією на поставку промислової лінії з виробництва великокаліберних артилерійських снарядів на ДАХК "Артем".

Керівництво "Артема" і держпідприємства Український державний центр "Безпека" за участю Юрія Бровченка перерахували на рахунки фіктивних офшорних компаній аванс в 8,2 мільйона доларів, який згодом привласнили учасники схеми, а замовлене обладнання в Україну так і не надійшло.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 22 жовтня, співробітники СБУ в аеропорту Бориспіль затримали топ-чиновника, колишнього заступника міністра, який підозрюється в зраді.