RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зупиніть Землю: соцмережі шокував вердикт Євросуду по скандальній Штепі

В Європейському суді з прав людини визнали порушення з боку української держави в розслідуванні у справі колишнього мера міста Слов'янськ Нелі Штепи, яку звинувачували в сепаратизмі, українських користувачів соцмереж такий вердикт розгнівав і викликав хвилю злої іронії.

Своїми думками стосовно рішення у справі Штепи українці поділилися в коментарях під новиною про це.

Так, згідно з рішенням ЄСПЛ, Україна зобов'язана виплатити колишній главі міста на Донбасі 2600 євро моральної компенсації і 1000 євро в якості компенсації судових витрат. Штепа в своєму позові вказувала, що її необґрунтовано довго тримали в ув'язненні на попередньому етапі розслідування, а також, що кримінальне провадження щодо неї було затягнуто. Вона послалася на ряд статей Конвенції про захист прав людини. Європейський суд погодився з цими висновками.

Українських користувачів обурило таке рішення, як і неякісна робота слідчих у цій справі. Також вони поділилися міркуваннями про те, хто ще з шанувальників бойовиків може отримати компенсацію і обрушилися з критикою на керівництво держави, яка не прослідкувало за веденням розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", влітку екс-мер Слов'янська в Донецькій області Неля Штепа, яку звинувачували в допомозі бойовикам в захопленні міста в 2014 році, показалася на публіці, відвідавши конкурс краси в рідному місті.