RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вишки і колючий дріт: екс-ватажка ДНР налякав "бандерівський план Б" щодо Донбасу

Бойовики всерйоз стурбовані існуванням "резервного плану українського уряду щодо Донбасу", який нібито має на увазі повну "консервацію" окупованих територій з закриттям всіх пунктів пропуску та будівництвом повноцінного обладнаного загородження на лінії зіткнення.

Про це, як повідомляє "Апостроф", розповів у себе на каналі в Telegram один з лідерів бойовиків Олександр Ходаковський.

Він уточнив, що зазначена інформація заснована на "витоках", джерел яких називати не став.

"Писав недавно про таємничий план "Б", заготовлений Україною по нашу душу ... Якщо вірити витокам, то в разі провалу плану "А", який передбачає перетворити і без того невигідну нам "мінську" ситуацію в абсолютно неприйнятний для нас сценарій, вступає в силу план ізоляції наших територій по корейському варіанту: вишки, вали і колючий дріт. При цьому будь-яка міграція, що має місце сьогодні, припиняється, пункти пропуску закриваються", - написав Ходаковський.

Також він зазначив, що бойовики самі готові почати будувати такого роду загородження, якщо отримають гарантії припинення бойових дій. При цьому Ходаковський вказав на важливий гуманітарний аспект "консервації" ОРДЛО.

"Війну передбачається припиняти? Якщо так - то ми навіть готові допомогти у зведенні "китайської стіни" - людей тільки шкода. Пенсії - справа важлива. Але куди важливіше можливість бачити рідних і бувати на могилах", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше радник секретаря РНБО Сергій Сивохо заявив, що Україні слід піти назустріч мирним жителям окупованих територій Донбасу і відновити виплату пенсій на цих територіях. Ця заява викликала гнівні коментарі українських користувачів в соцмережах.