RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Визнання ПЦУ Елладською церквою: з'явився текст листа Епіфанію і реакція УПЦ (МП)

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримав листа від Священного Синоду Елладської православної церкви з визнанням церковної єдності з Православною церквою України (ПЦУ).

Текст листа повністю опублікований на офіційній сторінці ПЦУ.

"Тож радіємо і ми добрій звістці про те, що спільні прагнення та дії увінчалися успіхом і зруйновано перепону, яка стояла посередині між Вами та нами, православними і братами у всьому... підносимо молитви всім серцем з нашої Святійшої Апостольської Елладської Церкви, посилаючи Вашому Блаженству цілунок братньої любові та простягаючи руку Церковного Спілкування", - сказано в листі, підписаному головою Синоду Блаженнішим архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом II.

На це визнання єдності Православної церкви України і Елладської церкви вже відреагували в Української православної церкви (Московського патріархату), назвавши це рішення архієпископа Афінського "ножем в спину".

"Висловлюємо співчуття у зв'язку з цим рішенням, яке суперечить священним канонам та традиції Церкви, а також є великою помилкою, яка завдає шкоди як Православ'ю в Україні, так і всеправославній єдності. Дане рішення є ножем в спину канонічної Української Православної Церкви, яка всі роки страждала від церковного розколу і продовжує страждати від розкольників і сьогодні, відстоюючи канонічний порядок в Церкві", - сказано в поширеному повідомленні УПЦ (МП)

Найближчим часом Священний Синод Української православної церкви (Московського патріархату) буде приймати рішення щодо можливості подальшого перебування в євхаристійному спілкуванні з духовенством Елладської Церкви.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Російській православній церкві заявили, що розірвуть спілкування з ієрархами Елладської православної церкви (ЕПЦ), які визнають Православну церкву України.