RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні ввели нові штрафи для автомобілістів: за що доведеться платити

У вівторок, 29 жовтня, Верховна Рада прийняла законопроект № 1150, яким посилюється відповідальність за порушення правил перевезення дітей.

За таке рішення проголосували 332 народних депутата.

Законопроектом встановлюється штраф за порушення правил перевезення дітей в розмірі 510 гривень, за повторне правопорушення - 850 гривень. Покарання передбачається за порушення вимог Правил дорожнього руху, якими, зокрема, "забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або які не досягли 12-річного віку в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки , передбачених конструкцією цього транспортного засобу; дітей до 16-річного віку - в кузові будь-якого вантажного автомобіля; організовані групи дітей у темну пору доби ".

У пояснювальній записці до законопроекту наводяться результати всеукраїнського опитування, які свідчать, що в Україні власники автомобілів використовують дитячі крісла тільки для 12% дітей у віці до 6 років, і майже ніколи - для старших дітей. Відзначається також, що за недотримання правил безпечного перевезення дітей в Німеччині порушники сплачують штраф у розмірі 60 євро, в Чехії - 78 євро, в Естонії - до 400 євро.

Як повідомляв Апостроф, у вівторок, 29 жовтня, у Верховній Раді України був прийнятий в першому читанні законопроект №2148, який передбачає штрафи для народних депутатів за неперсональное голосування.