RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві аферист зі "зв'язками" в ОПУ торгував посадою за шалені гроші: фото

Співробітники Служби безпеки України затримали в столиці чоловіка, який за 1,5 мільйона доларів США обіцяв посприяти призначенню на посаду директора в одному з державних підприємств.

Як повідомляє прес-служба СБУ, аферист представлявся "позаштатним помічником" вищого керівництва країни і обіцяв вирішити питання через Офіс президента.

Торговець був затриманий в центрі столиці під час отримання авансу - 50 000 доларів США. Загальна вартість посади сягала 1,5 мільйона доларів США.

За даними слідства це була не перша афера затриманого, який пропонував за гроші посади в правоохоронних і державних органах.

"Зловмисник підшукував "клієнтів" через контакти з діловими колами та чиновниками середньої ланки. Він представлявся кандидатам на посади "позаштатним помічником" і "близьким другом" майже всіх вищих осіб держави", - сказано в повідомленні прес-служби.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники СБУ затримали агента російської Федеральної служби безпеки при отриманні секретних матеріалів, що стосуються оборонної сфери нашої держави.