RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Питання часу: експерт розповів про настрої жителів в зоні розведення сил на Донбасі

Прихильники проросійських бойовиків з числа місцевих жителів в зоні розведення сил на Донбасі чекають, коли покинуту українською армією "сіру зону" займуть незаконні збройні формування, називаючи це "питанням часу".

Про це заявив військовий оглядач Михайло Жирохов для "Апострофа".

Так, він розповів історію про українського військовослужбовця у Станиці Луганській, якого жителі міста попросили виїхати відразу після розведення, оскільки цю зону готуються зайняти бойовики. Разом з нею також вони можуть зайняти стратегічні висоти в районі, які потім ЗСУ буде складно повернути.

"Після розведення місцеве населення зривало українські прапори, прибували так звані представники ЛНР – дивилися "нові свої позиції". Це те, що вже відбувається у деяких так званих нейтральних зонах", - заявив експерт.

Також Жирохов вказав на цікаву деталь, пов'язану з виступами українських політиків в населених пунктах "сірої зони" на Донбасі.

"Місцеві ще не зрозуміли, що сталося. У Золотому-4 з проукраїнськими настроями теж не дуже добре. Якщо подивитись виступи, коли з жителями зустрічався президент Володимир Зеленський або інші заходи, побачите, що там присутні тільки жінки. Чоловіків немає - вони воюють "на тій стороні", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт зазначив, що розведення сил в зоні проведення ООС на Донбасі пов'язано з ризиком, оскільки є дані, що бойовики концентрують сили саме поблизу цих ділянок.