RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Затримано екс-керівника великого оборонного підприємства в Україні: перші подробиці і фото

У вівторок, 5 листопада, в Києві було затримано колишнього заступника гендиректора ВАТ "Завод "Маяк" під час отримання хабара.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ІС.

Як сказано в повідомленні, співробітники СБУ та прокуратури затримали одного з колишніх керівників оборонного підприємства під час передачі йому неправомірної вигоди в сумі 200 тисяч доларів США в одному з банків Києва.Крім того, в даний момент проводяться обшуки на ВАТ "Завод "Маяк" і в державній виконавчій службі Оболонського району.

"В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 КК, здійснюються заходи щодо документування можливої протиправної діяльності з боку заступника голови правління ПАТ "Завод "Маяк" (державного концерну "Укроборонпром") і колишнього заступника гендиректора, які шляхом обману, в порушення вимог чинного законодавства за попередньою змовою з групою осіб вимагають від суб'єкта господарювання неправомірну вигоду в розмірі 4 500 000 доларів США за прийняття позитивного рішення на користь вказанного суб'єкта підприємницької діяльності в процесі придбання майнового комплексу ВАТ "Завод "Маяк" через Систему електронних торгів арештованим майном (сетами)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", скандал з корупцією навколо закупівлі озброєння в Україні отримав продовження у вигляді трьох кримінальних проваджень проти колишніх чиновників "Укроборонпрому".