RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вирішили "переплюнути" Леніна: в мережі ажіотаж через гучне рішення української влади

Президент Володимир Зеленський видав указ, в якому доручив Кабінету міністрів розробити "вимоги і стандарти" новин.

Текст указу опубліковано на офіційному сайті президента.

Указ під номером 837/2019, підписаний 8 листопада, називається "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави". У ньому, крім усього іншого, Кабінету міністрів доручається вжити заходів щодо "врегулювання діяльності медіа в Україні".

Зокрема, розробити та винести на розгляд Верховної Ради збираються "положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширення недостовірної, перекрученої інформації, її спростування, заборони фізичним і юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні".

Ініціатива президента викликала обурення серед журналістів і представників громадськості. Деякі навіть порівняли указ Зеленського з декретом більшовиків "Про пресу", виданим незабаром після Жовтневої революції 1917 року.

У той же час, міністр культури України Володимир Бородянський у відповідь на критику заявив, що регулювати "стандарти новин" влада не збирається, а формулювання в указі - результат "термінологічного непорозуміння".

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський записав нове відео, де розповів про демократію і війну на Донбасі.