RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Адвокат затриманого в Києві банкіра заявив про тортури

Адвокат глави Укрексімбанку Олександра Гриценка, якого затримали в Києві 16 листопада, заявив про те, що його клієнта катували.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Адвокат Денис Галанський заявив, що затримання нібито було здійснено без постанови суду, з грубими порушеннями закону, за відсутності законних підстав.

"СБУ коментує влаштоване співробітниками цієї спецслужби бандитське викрадення Олександра Гриценко, називаючи його затриманням за дорученням Генеральної прокуратури України", - заявив адвокат Гриценка.

За твердженням адвоката, замість доставки його підзахисного до найближчого органу досудового розслідування, Гриценко кілька годин возили по місту в наручниках, піддаючи тортурам.

"Під приводом медичного огляду доставили в лікарню, але після прибуття адвокатів від огляду відмовилися і відвезли в ізолятор. Протокол почали складати через 8 годин", - підсумував адвокат.

Як раніше повідомляв "Апостроф", керівника "Укрексімбанку" Олександра Гриценка затримали співробітники СБУ за дорученням Генпрокуратури в рамках справи про легалізацію доходів, отриманих незаконним шляхом топ-чиновниками при екс-президенті Вікторі Януковичі.