RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Не міг не помститися за друзів: мережу зворушила історія бійця ЗСУ з позивним "Каспер"

У мережі розповіли історію про воїна ЗСУ, старшого сержанта роти з позивним "Каспер".

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Бійцеві всього 23 роки, а він вже займає командуючу посаду.

"Багато моїх товаришів в 2014-му добровольцями пішли на війну. Я тоді навчався в інституті. Але коли одна за одною стали надходити звістки про їх загибель я зрозумів, що повинен робити. Закривши сесію, в січні 2015 року підписав контракт зі Збройними Силами. Я просто не міг сидіти вдома, в спокої та затишку, коли мої друзі гинули за Україну", - розповів "Каспер".

Коли хлопець тільки пішов воювати на Донбас, йому було всього 20 років. Але вік на війні не має значення. Там молодий юнак може бути досвідченішим 50-річного чоловіка. А самому "Касперу" досвіду не позичати.

"2017 рік. Ми стояли на "опорнику". Нас тоді мало було. Так склалося, що всього сім чоловік перекривали весь ВОП. Вночі шість відстояли, а вранці пішли відпочивати. На спостережному пункті залишився один. Близько десятої ранку ми почули вибухи і крик спостерігача, ворог біля укріплень. Вибігли з бліндажа і почали прочісувати окопи. На щастя, туди вони не дісталися, але нам голови висунути не давали - відразу сипалися кулі і ВОГи з двох сторін", - поділився боєць.

За його словами, тоді він і його побратими зрозуміли, що самі не впораються. Тому вони звернулися за допомогою до інших бійців, місце дислокації яких було недалеко. Вони знаходилися позаду на піднесеній точці, звідки можна було побачити ворога.

"Маючи перевагу, звідти відкрили вогонь по посадці, де засів ворог. Тільки завдяки цій допомозі ми і вижили", - згадав сержант.

Коли завершився термін контракту, "Каспер" зрозумів, що без армії, без бойових побратимів вже не уявляє свого життя. Тому знову підписав контракт і своє майбутнє мріє пов'язати саме з військовою службою.

Своє щастя "Каспер" зустрів в місті Щастя. Коли він їхав в маршрутці, там зустрів симпатичну дівчину, до якої у нього зародилися почуття.

"Найголовніше, про що мрію щодня, щоб люди, які несуть службу на бойовому чергуванні, всі повернулися живими-здоровими. Звичайно, найбільше, як і всім, хочеться миру, але миру з перемогою, з відновленням державних кордонів. А вже тоді зі спокійною совістю можна їхати додому і насолоджуватися життям", - розповів про свої мрії боєць.

Пост про бійця активно коментують у мережі.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі поділилися історією українського героя - бійця АТО, а тепер генерала - Ігоря Гордійчука.