RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Сотні тисяч залишаться без субсидій: українцям готують неприємний "сюрприз"

Експерти прогнозують істотне скорочення коштів на субсидії в 2020 році.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Факти".

Незважаючи на заяви уряду, самі соціально незахищені групи населення в Україні можуть залишитися без субсидій на оплату комунальних услиг.

За словами кандидата економічних наук Олександра Хмелевського, прийнятий держбюджет на 2020 передбачає не збільшення, а скорочення коштів на субсидії. "Не забувайте, що влада вже оголосила чергову верифікацію одержувачів субсидій та інших соціальних допомог. Тому далеко не всім претендентам нададуть державну допомогу і сам розмір субсидій може істотно скоротитися", - вважає незалежний екперт

На думку експерта Центру структурної політології "Вибір" Лілії Брудніцкой, закладений у держбюджет на 2020 рік зростання мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму автоматично відсікає від субсидій кілька сотень тисяч держслужбовців і бюджетників, яким будуть виплачуватися підвищені зарплати або їм скоротять виплати субсидій.

"Зверну увагу і ще на такий делікатний момент. Відтепер сума субсидії не буде публікуватися в платіжці, а субсідіант буде отримувати живі гроші і ними оплачувати рахунки. Така дрібниця здатна дуже серйозно вплинути на кількість одержувачів", - зауважила Брудніцкая.

Крім того, в Україні також зросла вартість газу для населення, що завжди призводить до підвищення тарифів на опалення, гаряче водопостачання та інші комунальні послуги.

Як повідомляв Апостроф, з листопада 2019 року українці отримуватимуть квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу, що може привести до помилок.