RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Погрожували силою: на Донбасі топ-чиновника виволокли з кафе через зауваження про російські пісні

У Слов'янську заступник мера Андрій Рубан потрапив у конфлікт з працівниками місцевого караоке-бару "Соло".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Інцидент стався 23 листопада. Рубан був у закладі, де почув пісню російського виконавця Олега Газманова. Спочатку він почув пісню "Москва, дзвонять дзвони", через що зробив зауваження діджею і адміністратору караоке-бару. За словами чиновником, вони пояснили такий репертуар замовленням відвідувачів.

"Буквально через 10 хвилин в ефір пішла пісня: "Офіцери, росіяни...". На моє повторне зауваження не відреагували, на вимогу на підвищених тонах не ставити пісні, що пропагують країну-агресора і її армію, мене виволокли на вулицю без верхнього одягу на очах моєї дружини", - підкреслив Рубан.

Заступник мера стверджує, що до приїзду поліції його ображали клієнти і охорона закладу, погрожуючи фізичною розправою.

Рубан зазначив, що поліцейські, які прибули на місце, виявили бездіяльність: не змогли оформити протокол про правопорушення і відпустили охоронця, який "найбільш завзято застосовував фізичну силу і образи". Він додав, що не зміг написати заяву, так як бланки викинув в міні-басейн один з бешкетників.

Пізніше чиновник написав, що зустрівся з керівництвом караоке-бару "Соло".

"Мене запевнили, що два співробітники охорони закладу, які найбільш "відзначилися" в недавньому інциденті принесуть мені вибачення", - зазначив Рубан.

У повідомленні Слов'янського міськвідділу поліції підкреслюється, що при написанні заяви між заявником та іншим відвідувачем знову виник конфлікт, і людина не написавши заяву, пішла із закладу.

Також повідомляється, що керівництвом обласного главку поліції призначено проведення службового розслідування, в ході якого буде дана "об'єктивна, принципова і законна" оцінка діям правоохоронців.

Нагадаємо, що в 2015 році Мінкульт України включив Олега Газманова до списку осіб, які несуть загрозу національній безпеці.

Як повідомляв "Апостроф", в ресторані Чернівців охоронці побили відвідувача через вимоги спілкуватися з ним українською мовою.