RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В "бізнесі" замішаний депутат: в Україні виявили мережу потужних нарколабораторій, фото і відео

У Львівській області результаті масштабної спецоперації Нацполіція викрила синдикат наркоторговців: вартість вилучених наркотиків становить 25 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань.

Правоохоронці проводять спецоперацію, у якій задіяні майже пів тисячі співробітників поліції та прокуратури.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

Вже затримано двох організаторів, один із них - діючий депутат об’єднаної територіальної громади, та 17 учасників злочинної групи.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

Також вилучено понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин. Раніше у цій справі правоохоронці з Білорусі затримали ще двох учасників злочинної організації.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

Для належного контролю, функціонування та безпеки діяльності злочинної організації існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їх охорона, "хіміки", "фінансисти", обслуговування інтернет-магазину, доставка продукції до складів зберігання, "кур’єри", "закладчики" тощо.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

Загалом функціонування наркобізнесу забезпечували близько 50 осіб, мешканці Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Дніпропетровської областей, віком від 18-ти до 39-ти років.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

За попередніми підрахунками, лише через інтернет-магазин було реалізовано наркотичних засобів та психотропних речовин майже на 21 мільйон гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала військовослужбовця 101-ї бригади охорони ГШ ЗСУ, який займався збутом наркотиків серед особового складу бригади.