RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Видають зброю в церкві: мережу жахнули фото диких "розваг" дітей в Росії

У російському місті Красноярськ на церковному святі РПЦ дітям дали в руки зброю.

Про це повідомляють в групі "Сибір. МБХ медіа".

Захід ще в березні пройшов у дворі храму ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість". Там дітям принесли пістолет Макарова і вчили прицілюватися і стріляти.

"Пістолети і ножі в дитячих руках на церковні свята в церквах Красноярська. Частину фото, спочатку опублікованих в групах храмів в соцмережах, вже видалили - після звернення в поліцію красноярського активіста, юриста Євгена Каліманова. Він проводить паралель між приучением дітей до зброї і "Колумбайном", та обурений, що цим займається РПЦ", - написали в мережі.

Через півроку юрист тільки отримав відповідь від поліції. Активіст впевнений, що пістолет був бойовий, але настоятель храму і приніс пістолет волонтер пояснили поліцейським, що все для "виховання гідних громадян Вітчизни", а пістолет був "пластиковий", і заводити адміністративну справу в МВС відмовилися. А у вересні вже в іншому храмі, Олександра Невського, організували престольне свято для дітей - з ножовою зброєю.

"За словами інспектора, батьки раді занять, так як на районі, в приватній забудові на околиці міста, під трубами цементного заводу, більше дітям ходити нікуди", - сказав Каліманов.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Користувачі мережі прокоментували ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Росією Криму в одній зі шкіл Сімферополя відкрили дивний пам'ятник до 100-річчя від дня народження радянського конструктора стрілецької зброї Михайла Калашникова, який тримає автомат в руках.