RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Як в Криму з дітей ростять вбивць: опубліковано фото

У анексованому Росією Криму в одній зі шкіл Сімферополя відкрили дивний пам'ятник до 100-річчя від дня народження радянського конструктора стрілецької зброї Михайла Калашникова, який тримає автомат в руках.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Крим.Реалії.

Памятник Калашникову возле школы в Симферополе
1 / 1
Памятник Калашникову возле школы в Симферополе
1 / 1
Памятник Калашникову возле школы в Симферополе
1 / 1
Памятник Калашникову возле школы в Симферополе
1 / 1

За словами експерта Кримської правозахисної групи Олександра Сєдова, такі пам'ятники в Криму російські окупанти відкривають в рамках масової мілітаризації дітей на окупованому півострові.

"Чесно кажучи, я в шоці. Калашников відомий тим, що розробляв виключно озброєння. Це не завод з виробництва зброї, це не наукова установа, пов'язана з цим - це школа, де вчать дітей. Називати її в честь людини, який популяризував поширення свого зброї, м'яко кажучи, ненормально. А пам'ятник з автоматом відразу біля входу в школу ... це продовження політики Російської Федерації на окупованій території з впровадження такого типу свідомості серед дітей, в якій зброя - це нормально, це добре, її треба використовувати. І у людей змінюється думка, вони вважають це нормальним. Уявіть собі поза межами Росії школу імені, наприклад, Оппенгеймера - винахідника атомної бомби, або Гастингса, який зробив кулемет. Інша справа - академік Сахаров або Нобель, які зробили все, щоб обмежити поширення зброї", - прокоментував інцидент він.

При цьому, колишній працівник системи освіти Криму Георгій стверджує, що серед кримських дітей мілітаризовані гуртки та інші подібні структури користуються популярністю.

"У школах відкриваються кадетські, козацькі класи. Діти ходять в цій формі, у них є додаткові предмети і якісь привілеї. Шості-сьомі класи, припустимо, вчаться у другу зміну, а кадетський клас - в першу зміну. У мене деякі знайомі перевели дітей саме в цю школу, саме в цей клас, тому що є такий привілей, їх не влаштовує друга зміна. Відкриваються різні юнармейскі гуртки. Я розмовляв з одним педагогом з такої організації, і він сказав, що якщо в інших гуртках є недобір серед дітей, то юнармейскі навіть по два відкриваються. Напевно, сучасним дітям подобається армія. Як правило, туди йдуть діти, які потім хочуть продовжити навчання в Суворовському або Нахімовському училищі. Причому не тільки хлопчаки, а й багато дівчаток. Вони також їздять у табори на території Росії", - каже він.

Георгій підкреслює, що до російської анексії Криму спеціалізованих класів з військовим ухилом в школах півострова не було.

"Там йде ідеологічна підготовка, стройова підготовка. Є такий предмет, як православна культура. Я розмовляв з одним хлопчиком в 11 класі, який збирається вступати до військового училища. Питаю: "Ти в курсі, що росіяни в Сирії воюють?" Він каже: "Ой, нас уже просвітили, скільки кому занести, щоб туди потрапити", - додав Георгій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військові Путіна влаштували "гетто" біля популярного пляжу в Севастополі.