RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Визнання ПЦУ Олександрійською церквою: опубліковано важливий лист Епіфанію

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ надіслав листа на адресу глави ПЦУ Митрополита Епіфанія, яким висловив братню підтримку.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ в Facebook.

"Щиро дякуємо Олександрійському Патріарху за привітання Митрополита з інтронізацією та засвідчення солідарності у непростий час нашого становлення. Відчуваємо велику радість від щирих та теплих слів, які висловив у своєму листі Олександрійський Патріарх", - пише прес-служба.

Зазначається, що цей лист є формальним елементом визнання Олександрійською Церквою автокефалії Православної Церкви України.

"Знаючи про Ваше жертовне серце, ми переконані, що служіння Вашого Блаженства у Господі, максимально сприятиме єдності повноти Церкви України і братнім стосункам у Христі усіх християн, які населяють Вашу церковну область. У зв’язку з цим, бажаємо, нехай Небесний Творець Церкви дає Вашому любому Блаженству міцне здоров’я та довголіття, благословляє діла Ваші та увінчує успіхом Ваші зусилля у здійсненні славного пастирства", - йдеться у листі.

Фото: ПЦУ

Як повідомляв "Апостроф", раніше Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній отримав листа від Священного Синоду Елладської православної церкви з визнанням церковної єдності з Православною церквою України (ПЦУ).