RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

З шахтаря - в бійці ЗСУ: мережу вразила історія захисника України

Колишній шахтар Олексій за роки війни усвідомив, що його покликання - бути воїном.

Про це йдеться на сторінці прес-служби Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Олексій, який віддав улюбленій шахтарській справі двадцять років, зараз служить кулеметником і тримає оборону неподалік окупованої Ясинуватої.

"Зазвичай, окупаційні війська обстрілюють наші опорні пункти навіть удень. Проте, зараз майже тихо. Лише кілька разів на добу ворог усе ж нагадує про себе. Роблять кілька пострілів - щоби ми не забували, що вони там є", – розповів Олексій.

За словами військовослужбовця, відстань між українськими окопами та російськими окупаційними військами на цій ділянці фронту подекуди становить лише декілька сотень метрів. Тому, Олексій разом із бойовими побратимами використовує затишшя для інженерного дообладнання позицій, їхнього укріплення та розбудови.

"Завдяки зміцненню опорників у нас є можливість надійно контролювати визначену зону відповідальності фактично впритул до ворога", - каже Олексій.

Життєва історія колишнього шахтаря розчулила користувачів інтеренет, у тому числі й вимушених переселенців із окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Дякую!", - написала в фейсбук-групі Валентина Кулачко, лідер громадської організації "Крок на зустріч людям", яка займається соціальними питаннями внутрішньо переміщених осіб та сімей учасників бойових дій на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", 26 листопада, у Львові попрощалися з 24-річним командиром батареї, старшим лейтенантом Богданом Шацьким, загиблим у зоні ООС на Донбасі.