RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Археологи знайшли скелет дитини, загиблої при виверженні вулкана в Помпеях: опубліковано фото

У Помпеях археологи відкопали дитячий скелет і встановили, що дитина загинула в результаті виверження вулкана в 79 році н.е.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням IFLscience.

Вчені проводили розкопки і тоді виявили сумну знахідку. Про загиблого вдалося дізнатися небагато, зокрема, невідома стать дитини. Але зрозуміло, що їй було від 8 до 10 років. Вона померла під час виверження вулкана Везувій. Археологи зрозуміли, що дитина, рятуючись від виверження вулкана, забігла в будівлю терм (лазень) і сховалася там.

"Але її зусилля були марні. Вона загинула. Це було емоційно важка робота, працювати над цією знахідкою. Дитина шукала порятунку, а знайшла смерть", - повідомила археолог Альберта Мартеллоне.

Останки досліджують за допомогою аналізу ДНК, щоб визначити стать загиблої і з'ясувати чи не страждалп вона від якоїсь хвороби, що перешкодила їй вчасно сховатися від катаклізму.

Відзначають, що зараз на тому місці в Помпеях для відвідувачів відкрили кілька нових локацій і серед них будівля Центральних Терм (лазень), яка кілька десятиліть була закрита для публіки.

Як повідомляв "Апостроф", в єгипетському місті Телль Тіма, який розташований на місці стародавнього міста Тмуіс, археологи виявили скелет воїна, вбитого близько 2200 років тому під час повстання.