RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Служили в УДА: з'явилася детальна розповідь про підозрюваних в замаху на депутата в Києві

Затримані за підозрою в замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва були бійцями Української добровольчої армії (УДА), один з них був відмінним снайпером.

Цей факт підтвердив "Обозревателю" командир 8-го окремого батальйону "Аратта", заступник командира УДА Андрій "Червень" Гергерт, повідомляє "Апостроф".

За словами Андрія Гергерт, Андрій Лаврега з позивним "Тихий" був одним з кращих снайперів і служив в батальйоні до 1 червня поточного року.

"Не по роках талановитий, розумний. Він був нагороджений державною нагородою з рук президента Порошенко", - повідомив заступник командира УДА, помітивши, що його підлеглий під час служби був "абсолютно контрольованим і дисциплінованим хлопцем".

"Якщо вже і з ним це сталося - почав стріляти в центрі міста, - то справи зовсім кепські. У мене зараз серце кров'ю обливається", - зізнався "Червень".

Про інше затриманому Андрій Гергерт сказав тільки те, що Семенов був одним Лаврегі, народився в Одеській області. "Але особисто я його не пам'ятаю", - зауважив він.

Коментуючи те, що сталося, заступник командира УДА підкреслив, що відсутність статусу у добровольців, які повертаються з війни, відсутність заходів по їх соціалізації може штовхати цих людей на злочини.

Інформацію про те, що вбивцями 3-річного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва - Андрій Лаврега з позивним "Тихий" і уродженець Одеської області Семенов, офіційно підтвердили в поліції.

Як повідомляв "Апостроф", після стрілянини по автомобілю депутата Київоблради В'ячеслава Соболєва, де трагічно загинув його маленький син, на місці злочину з'явився букет квітів - рожевих і білих троянд.