RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У скандалі з топ-співробітницею Cosmopolitan знайшли російський "слід": подробиці

Після скандалу з редактором Cosmopolitan Україна Євгенією Пліхіною стало відомо, що журнал входить в медіагрупу російського магната Віктора Шкульова Hearst Shkulev Ukraine.

Про це повідомляє журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва на своїй сторінці в Facebook.

Вона написала про скандал і порівняла його з подібною ситуацією, яка сталася з модельєром Джоном Галяно. Він колись сидів п'яний в французькому барі і сказав двом єврейським жінкам поруч, що якби Гітлер був живий - він би швидко з ними розібрався - "страшними азіатськими повіями".

"Компанія Dior з тріском вигнала геніального дизайнера, а згодом суд оштрафував Гальяно за антисемітизм на 6000 євро. На кілька років його ім'я викреслили з модної індустрії, а таблоїди розкопали, що п'яний дизайнер не раз нападав так на жінок в барах. Щоб зам'яти скандал Гальяно вибачився і зустрічався з видними представниками єврейської громади і читав літературу про Голокост. А ще провів близько року в рехабі (наркологічна клініка - ред.) і більше не бухав і не вживав. Цілий Гальяно місяцями сидів без роботи - в університетах відмовилися від його майстер-класів. Повністю реабілітуватися вдалося тільки через 7 років, коли він зшив для Rihanna в 2018 образ Папи Римського для Met Gala", - написала Данилюк-Ярмолаєва.

Вона зазначила, що розповіла цю історію для того, щою і'мя Джона Гальяно і його модних шедеврів набагато важливіше для світу моди ніж мадам Євгенія Пліхіна, яка не є ні дизайнером, ні стилістом, ні геніальним автором. Ні інстаблогером топ-рівня Кьяри Фераньі.

"Питання в тому, що по ідеї після "фестивальчиків" і "стрітфудіків" ця мадам повинна написати колонку для таких молодих ТП на тему як правильно вести себе на похоронах. І вибачитися. І піти у військовий госпіталь з апельсинами. Але є одне "але", якби вона була людиною. А ще якби у нас був хоч якийсь примітивний інститут репутації - як в історії з Гальяно", - зазначила журналістка.

Також вона підкреслила, що кращий вихід із ситуації - не купувати журнал Cosmopolitan і не давати в нього рекламу і його рекламу.

"І головне - журнал ж типу виховує леді, які розбираються в моді, сексі і мистецтві. І за словами главредактора Олександри Буринської, зачіпає серйозні теми - рак грудей, ЛГБТ. Мабуть, пора матеріалу - як реагувати, якщо модні і стильні редактори журналу стикаються з реальним світом і потрапили на похорон офіцера. Де люди не з "фестивальними" і "стрітфудними" пиками віддають честь Герою", - написала Данилюк-Ярмолаєва.

Як повідомляв "Апостроф", керівництво Cosmopolitan Ukraine зробило заяву про висловлення своєї співробітниці - заступника головного редактора Євгенії Пліхіної - про похорон бійця.