RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Єпіфаній назвав проблеми з перенесенням дати Різдва

Православна церква України не проти зміни церковного календаря і дати святкування Різдва, але немає підтримки з боку українського суспільства.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на слова митрополита Єпіфанія.

За його словами, зараз ще не час переносити святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Є ще одна проблема - Московський патріархат буде використовувати цей привід для поділу і вказувати своїм вірним - "бачите, вони не православні, вони святкують згідно з "католицьким календарем" і так далі.

"У майбутньому ми бачимо просвітницьку роботу в цьому напрямку. Нам треба провести пояснення, чому це не принципово - 7 або 25", - зазначив Єпіфаній.

Як він підкреслив, зараз говорять про зміну дати святкування Різдва, але реформа календаря стосується змін всіх головних свят. Тоді будемо святкувати Покрову - не 14, а 1 жовтня, так само святкування Миколая.

"Тільки коли побачимо, що народ готовий, ми приймемо це рішення. Тому що більшість православних церков вже давно на новому календарі", - заявив митрополит.

Як повідомляв "Апостроф", на Новий рік-2020 українці відпочиватимуть чотири дні поспіль - Кабмін рекомендував перенести два робочих дня - з 30 і 31 грудня на 21 і 28 грудня відповідно