RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Помер відомий активіст, якого жорстоко побили на Донбасі

6 грудня в лікарні помер 36-річний Артем Мірошнічнко - волонтер, якого жорстоко побили невідомі 29 листопада в Бахмуті.

Про це повідомив Валерій Авер'янов на сторінці у Facebook.

У лікарню Артем Мірошніченко потрапив із переломом основи черепа, набряком мозку та крововиливом. Стан лікарі оцінювали як стабільно важкий. Чоловікові зробили операцію, але стан ускладнився, і зрештою він помер.

На сторінці у Facebook Роман Котляр повідомив, що волонтера увечері на вулиці Горького побили двоє юнаків 16 та 17 років за те, що чоловік говорив до них українською мовою. Били зі словами: "Ты можешь говорить нормально? Мы по-украински не понимаем". 16-річному нападнику 2 грудня Артемівський міжрайонний суд обрав запобіжну міру у вигляді домашнього арешту. У залі суду підозрюваний, який виявився місцевим спортсменом, під тиском своєї матері просив вибачення. Виправдовувався тим, що не хотів бити Мірошніченка до втрати свідомості.

Артем Мірошніченко народився у місті Бахмут на Донеччині. Навчався у Бахмутській ЗОШ №8, яку закінчив у 2000 році. Працював охоронцем у Комунальному некомерційному підприємстві "Бахмутська стоматологічна поліклініка". З 2014 року допомагав бійцям ЗСУ та добровольчим корпусам на передовій. Під час окупації Бахмута проросійськими бойовиками ночами зривав із будинків прапори ДНР та фарбував дерева у колір державного стяга. Після звільнення міста волонтерив у госпіталі.

У померлого залишився брат Сергій Мірошніченко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 22 листопада о 22:00 в Дніпрі п'ятеро чоловіків у балаклавах побили громадських активістів Вірослава Цюп'яка та Владислава Мельничука.