RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зомбують і вводять в транс: в Україні шахраї використовують хитру схему з банківськими картами

Шахраї вигадали нову схему обману з банківськими картами, яку вони втілили з "знайденим" гаманцем.

Зловмисники діють таким чином: людина виявляє в банкоматі нібито випадково забуту карту, після чого з'являється шахрай з підставними "свідками" і починає звинувачувати жертву в крадіжці коштів з рахунку.

"Слід пам'ятати, що навіть якщо людина дістала не картка, а ті ж самі гроші, будь-яка кримінальна відповідальність настає за умисні протиправні дії. Тобто людина розуміла, що здійснює протиправні дії, і бажав їх настання. Якщо людину попросили взяти картку або навіть гроші - є там відбитки, немає відбитків - якщо у людини не було ніякого наміру чинити протиправні дії, ні до якої відповідальності ця особа не привернути , - зазначив український юрист.

За його словами, шахраї будуть будь-яким чином переконувати людину - не треба нікуди звертатися, дзвонити родичам і поліції, зараз вирішимо проблему швиденько.

"Це, в кращому випадку, звичайне психологічний тиск. Також використовують схеми з введенням людини в транс, коли доторкаються і намагаються зазомбувати. Є різноманітні методики. Треба намагатися відійти від цієї людини, бажано не контактувати, якщо шахрай починає тиснути або наближатися до вас. Переборите себе і викликайте поліцію - це ніколи не буде зайвим", - підкреслив Бреус.

Нагадаємо, що н а місці, де невідомі підірвали банкомат у Києві, знайшли два балони і трубки, за допомогою яких було вчинено злочин.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Киевская власть
Теги: