RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Хто і як готував вбивство Шеремета: фото і подробиці брифінгу МВС

Затриманих у четвер, 12 грудня, сержанта Сил спецоперацій і музиканта Андрія Антоненка і волонтерку Юлія Кузьменко, слідство вважає виконавцями злочину, які безпосередньо заклали вибухівку під автомобіль.

Про це повідомив начальник кримінальної поліції Євген Коваль на брифінгу з приводу затримання осіб, підозрюваних у вбивстві білоруського журналіста Павла Шеремета.

"Проведеними слідчо-оперативними заходами і подальшим документуванням групи вдалося чітко виділити тих людей, які підозрюються нами у вбивстві Павла Шеремета. Це Яна Дугаров, Юлія Кузьменко, Антоненко і подружжя Грищенко", - заявив генерал Коваль.

Він уточнив, що поліція проводила відпрацювання осіб які приходили на суди в підтримку Грищенко. Особливу увагу привернула військовослужбовець Яна Дугаров. Представники слідства звернули увагу на те, що Дугаров схожа на дівчину, яка 15 липня і 18 липня 2016 року фотографувала камери спостереження в районі місця вбивства Шеремета.

У той же час інший учасник ймовірної групи на прізвисько Електрик, співмешканець волонтера Юлії Кузьменко (Лиса), почав висловлювати суїцидальні настрої в розмові з Грищенком через те, що "натворив" у своєму житті.

За словами Коваля, безпосередньо вибухівку заклала Кузьменко, а Антоненко, який проживає в цьому районі і добре орієнтується в місцевості, перебував поруч з нею.

Крім того, на брифінгу прозвучала інформація про ще один можливий замах, жертвою якого могла стати волонтерка Маруся Звіробій. Зокрема, в поліції заявили, що Кузьменко в розмові з невідомим обговорювала викрадення її дітей, щоб Звіробій підняла скандал і так чином дестабілізувала ситуацію в країні

На брифінгу були присутні президент Володимир Зеленський, генпрокурор Руслан Рябошапка і глава МВС Арсен Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", у справі про вбивство білоруського журналіста Павла Шеремета затримали ще двох підозрюваних - військового медика Яну Дугаров і добровольця Петра Кіяна.