RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

За наводкою Росії? У Румунії раптово затримали Чубарова: подробиці

12 грудня в аеропорту Бухареста прикордонники затримали голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це політик та громадський діяч написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у мене паспорт і 3,5 години без пояснення причин утримували мене в трансферній зоні аеропорту. Не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії", - прокоментував своє затриманя Чубаров.

Він додав, що з моменту анексії Криму Росією у 2014 році він сам і його колеги не відвідують країни Центральної Азії, Вірменію, Білорусь, Казахстан та Киргизію. На їх території російські спецслужби фактично мають право арештовувати осіб, переслідуваних у РФ, незалежно від їх громадянства.

Ситуацію вдалося вирішити за втручання Посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова. О 7:00 Рефат Чубаров уже прибув до готелю.

До Румунії голова Меджлісу кримськотатарського народу прибув із робочим візитом. Має зустрітися з Державним секретарем, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря.

Як раніше повідомляв "Апостроф", раніше у Польщі затримали ветерана АТО Ігоря Мазура, якого РФ звинуватила у катуванні та вбивстві російських солдат під час Першої Чеченської війни.