RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Обікрали ЗСУ на мільйони: у Києві топ-чиновників викрили у зухвалій "схемі", фото

Керівники столичного держпідприємства, що працює в сфері оборонної промисловості, провели закупівлю застарілих і підроблених комплектуючих для ремонту військових літаків на суму 15 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба СБУ на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Чиновники придбали у представників комерційної структури застаріле і підроблене обладнання для ремонту військових літаків. При цьому закупівлю продукції, в тому числі технологічних складових систем життєзабезпечення, здійснювали за завищеними цінами і оформляли її як нову", - сказано в повідомленні.

Під час слідчих дій в службових приміщеннях держустанови були виявлені контрафактні і застарілі комплектуючі до авіаційної техніки на суму понад 15 млн гривень.

"Використання виявленого обладнання сумнівної якості для обслуговування військових літаків створювало передумови до виникнення надзвичайних ситуацій", - підкреслили в СБУ.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

В рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до операції.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 5 листопада, в Києві було затримано колишнього заступника гендиректора ВАТ "Завод "Маяк" під час отримання хабара.