RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

"Слугу народу" назвали головним плагіатором 2019 року: список всіх номінантів

Народний депутат з фракції "Слуга народу" і глава Комітету з питань науки, освіти та інновацій Верховної Ради Сергій Бабак був визнаний "плагіатором 2019 року" за версією групи вчених "Дісергейт".

Про це представники групи заявили в ефірі телеканалу I-UA.TV.

"Історія з плагіатом Бабака почалася ще три роки тому, восени 2016 року, коли в декількох групах в Facebook, де присутні вчені, з'явилася інформація про плагіат в його публікації з роботи російського студента. Копнули глибше, і навесні з'явилося викриття, що Бабак і у докторській дисертації запозичив чужі тексти", - розповідає Світлана Вовк, кандидат економічних наук.

Сергій Бабак був обраний народним депутатом від президентської партії "Слуга народу" в 2019 року. Він йшов на вибори 11 номером в списку як позапартійний.

Під час церемонії нагородження переможців в номінації "Академічна негідність 2019", організатори назвали також інших номінантів:

  • Костянтин Ващенко, державний секретар Міністерства фінансів за текстові запозичення в докторській дисертації,
  • Петро Ющенко, брат третього президента Віктора Ющенка, за текстові запозичення в докторській дисертації і імітацію дослідження
  • Олександр Яцина, заступник директора Національного інституту раку, за текстові запозичення в докторській дисертації і відкриття "тазового дна".
  • Анна Фотина, за текстові запозичення в докторській дисертації.

Повне відео церемонії:

Як раніше повідомляв "Апостроф", весною 2019 року в мережі стався скандал через сюжет серіалу "Слуга народу", який деякі порахували плагіатом книги з однойменною назвою письменника Василя Рудика.